Laurens Kling

Een website maken is een bijzonder ding. Je begint met een leeg document en legt de bouwstenen voor een product dat door iedereen over de wereld te zien is. Elk blokje, elk kleurtje is door iemand aangemaakt, je kijkt naar handwerk, haast kunst.

Het uiterlijk van een website vind ik verreweg het meest interessant, dat noemen we de front-end. Je bent verantwoordelijk voor het geen dat de mensen daadwerkelijk te zien krijgen en je kan ze helpen hun ervaring op de website een stukje te vergemakkelijken. Ik leg de bouwstenen neer die de data achter een website omzetten in iets visueels. Door Javascript zowel op de server als in de browser te gebruiken geef ik bezoekers op een website een vloeiende ervaring.


Mijn technieken

Javascript. Architectuur. ReactJS. Redux. ES6/7/next via Babel en Webpack. Static type checking door Typescript of Flow. Universal (isomorphic) rendering door NodeJS (SSR). Static Sites door GatsbyJS en Netlify NodeJS + Express server development. KeystoneJS CMS. BackboneJS. Semantisch HTML5. Responsive CSS door LESS of SASS en styled-components. Retina-proof door gebruik van SVGs en fonts in plaats van images. Websockets met socket.io. Unit testing met Jest of Jasmine. Cypress end2end tests. Projectmanaging door Grunt, Gulp, NPM, Composer en GIT. REST/CRUD via JSON. GraphQL client- en serverside. mySQL, mariaDB, Postgres, mongoDB. Deployment op Centos (linux) of Heroku. Docker containers in stacks. Scrum agile development.

Stackoverflow

Github

Bekijk ook het profiel van Joost.